2. kötet – A labirintus titka

A Tudás könyvei 2. – A labirintus titka a Kolibri Kiadó (Libri Gyermekkönyvkiadó Kft.) gondozásában jelent meg 2012 júniusában az Ünnepi Könyvhétre.

A második kötetben Afrika és Európa izgalmas helyszínein folytatódik Krisztiánék harca a Tudás könyveiért. Megismerkedhetsz az ókori Egyiptom titokzatos világával, a piramisokkal és III. Amenemhat fáraó szövevényes labirintusával, amelyben a gyerekeknek egy rejtvény segítségével kell eligazodniuk. Megtudhatod, hogyan juttatták fel a vizet az ókori egyiptomiak a városaikba, miként zuhanyoztak, s milyen izgalmas matekfeladatokat tartalmaz a háromezer éves Rhind-papirusz. Európában a középkori Magyarországra vezet Krisztiánék útja: itt tanúja lehetsz egy híres-neves párbajnak, melyet a várvédő Kapitán György vívott meg egy török agával, s találkozhatunk Tinódi Lantos Sebestyénnel is.

A gyerekeknek most is szükségük lesz a kitartásukra és a bátorságukra, mert szembekerülnek magával Mar-Törrel, s meg kell vele küzdeniük. Az egyik hős meghal, viszont egy új szereplő színre lép, aki a továbbiakban részt vesz a kalandokban, és küzd a gonosz erő ellen. A második kötet is bővelkedik izgalmakban: az iskolában megkezdődik az új tanév, amely során folytatódnak a rejtélyes események; és előkerül egy titokzatos korong, amely Krisztiánék ódon padlásán rejtőzik. Persze humorban most sincs hiány: a fiúk énekórán áriáznak, a biológiaszertár életre kel, a számítógépek megbolondulnak, s Dávid úgy felel magyarórán, hogy fogalma sincs Mikszáthról meg az „ő bárányáról”.

A második rész semmivel sem marad el az első mögött; szépirodalmi jellege mellett népszerű ismereteket tár eléd a földrészekről, népekről, kultúrákról. Bátran ajánlom; ha tetszett az első kötet, ebben sem fogsz csalódni.

 

a-labirintus-titkaTe kiigazodnál egy egyiptomi sírkamra labirintusában? Ha az életed múlik rajta, meg tudnál oldani egy nehéz matekfeladatot a Rhind-papiruszon? Szerinted mennyi idő 46.000 liter vizet kimerni a tűző napon?

A négy kamasz, Krisztián, Orsi, Zsófi és Barna ismét útra kel, hogy megküzdjön Mar-Törrel. Ezúttal Afrikában teljesítik kalandos küldetésüket, III. Amenemhat fáraó korában. Otthon azonban hiba
csúszik a számításba, és váratlanul a középkori Magyarországra kerülnek, ahol tanúi lesznek egy híres magyar-török párviadalnak, és találkoznak Tinódi Lantos Sebestyénnel is. Egy szereplő meghal, egy másik viszont színre lép, mert a küzdelem nem ér véget…

Ha tetszett, oszd meg barátaiddal!