Rejtélyes utazások a világ körül (Helyi Téma – XIX. kerület)

A Tudás könyvei című ifjúsági regény bemutatóját tartotta H. Vidra Gabriella szeptember 14-én a Wekerlei Napokon.

Az írónő magyartanár, a kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola igazgatója. Eltökélt szándéka volt, hogy olyan könyvet írjon, amellyel felkelti a gyerekek figyelmét az olvasás iránt.
H. Vidra Gabriella 20 évvel ezelőtt költözött Kispestre és a Wekerle-telepre. Több mint 21 éve dolgozik tanárként. Lapunknak elmondta, az elmúlt évek alatt nagyon megszerette a Wekerlét, és ma már úgy ismeri, mint a tenyerét.
– Az elmúlt évek szomorú tapasztalata ösztönzött arra, hogy megírjam ezt a könyvet. Ebben benne van a 21 év tanári tapasztalata. A célom az volt, hogy olyan könyvet írjak, amit a gyerekek nem tudnak letenni – tette hozzá H. Vidra Gabriella.
Az írónő elmondta, a könyv hősei rengeteg fantasztikus kalandba keverednek. Az első kötetben két földrészen kalandoznak, Ausztráliában és Ázsiában. Felfedező útjuk során megismerkednek a földrészek történelmével, földrajzával, kultúrájával, hagyományaival, szokásaival és népeivel. A hősök igen széles körű ismeretekre tesznek szert, ami által maga az olvasó is nagyon sokat megtudhat a földrészekről. A szerző rengeteg információt gyűjtött össze a könyvben szereplő ausztrál és ázsiai kontinensről.
A kötet második része már javában készül, hiszen a hősök az egész világot bebarangolják Európától Afrikán át egészen Amerikáig.

Az eddigi tapasztalatok szerint valóban nem lehet letenni a kalandos történetű művet.

Ha tetszett, oszd meg barátaiddal!